Before works

Before works

 After works

After works

 One of the eyes having been cleaned and conserved but prior to repainting 

One of the eyes having been cleaned and conserved but prior to repainting 

 Conserved eye showing remains of paintwork being worked around with new

Conserved eye showing remains of paintwork being worked around with new

 Conserved eye prior to retouching in. Cornice prepared for re-gilding

Conserved eye prior to retouching in. Cornice prepared for re-gilding

Blenheim Palace – North Portico Restoration Works

The North portico is the principle entrance to Blenheim Palace. The ceiling has coffered plasterwork with decorative panels of eyes painted in the early C20th by Colin Gill. The project concerned the conservation of the decorative painting and associated plaster repairs and gilding. It also involved reroofing above the portico ceiling. As part of the same contract plaster work repairs to the plain plaster ceiling above the associated space adjacent to the Great Hall were carried out as well as reroofing above. This involved internal access scaffold in a sensitive historic interior. 

BACK